Overslaan en naar de inhoud gaan

8 redenen om een SSL-certificaat te gebruiken

Met behulp van een SSL-certificaat kan je de verbinding naar je website beveiligen. Veel mensen die een website hebben vragen zich af waarom beveiligen? De meeste IT-bedrijven vertellen dat het veilig is en dat je het verplicht bent en o ja… je komt ook hoger in Google.

In dit artikel vindt je 8 serieuze redenen om gebruik te gaan maken van een SSL-certificaat voor de beveiliging van je website.

WETTELIJK VERPLICHT

Als je via je website persoonlijke gegevens verzameld via een formulier, of via een webshop dan ben je volgens de wet persoonsgegevens bescherming verplicht om de verbinding te beveiligen. Een boete kan oplopen tot 4500 euro.

Aansprakelijkheid

Als je besluit je site niet te beveiligen loop je het risico dat je aansprakelijk wordt gesteld door een andere partij voor de gelede schade. De kosten kunnen dan aanzienlijk hoger oplopen dan de boete van 4500 euro.

Veiligheid

Door gebruik te maken van een SSL-certificaat wordt de verbinding naar je website versleuteld met behulp van encryptie. Hierdoor kunnen de gegevens alleen maar worden gelezen door degene waar de gegevens ook voor bedoeld zijn. Kwaadwillende personen krijgen geen toegang tot deze gegevens

Online betalingsverkeer

Als je online betalingen wilt verwerken, dat eist de bank of de creditkaart maatschappij dat de verbinding beveiligd is. Voor betalingsverkeer heb je meestal een 128 bits SSL-certificaat nodig. Hiermee komt vast te staan, dat de identiteit van de website gewaarborgd is en dat de gegevens voldoende beveiligd zijn.

Betrouwbaarheid

Door de verbinding naar je website te beveiligen met een SSL-certificaat straal je meer vertrouwen en betrouwbaarheid uit naar je klanten. Je laat zien dat je privacy en veiligheid van je bezoekers/klanten serieus neemt.

Klant vertrouwen

Steeds meer mensen kopen online. En steeds meer mensen/klanten zijn zich bewust van eventuele risico’s op het internet en willen alleen nog zakendoen met websites die gegarandeerd veilig zijn.

Hoger in Google

En dan als laatste Google wil een veiliger internet. Sinds 2017 heeft Google aangekondigd dat onveilige websites (lees websites zonder SSL-certificaat) lager in de Google-index komen. Hierdoor kunnen je bezoekers/klanten je minder makkelijk vinden. Websites met een SSL-certificaat krijgen voorrang op de onveilige websites. Andere zoekmachines (O.a Bing, DuckDuckGo, Ixquick, Yahoo) zullen dit beleid in de toekomst gaan volgen. Google en andere zoekmachines zullen bezoekers eerder naar een veilige website (uw concurrent misschien wel) doorverwijzen, dan naar een onveilige website.

Concurentie

Op dit moment is het zo dat de meeste websites nog onveilig zijn. Meer dan 86% van de websites in Nederland zijn onveilig. Door jouw website wel te beveiligen ben je de concurrentie een stap voor. Hierdoor wordt je website niet alleen beter gevonden in Google, maar bezoekers en klanten zullen jouw website eerder vertrouwen dan de site van je concurent.

   

   

   

   

  Deel dit artikel

  Ik zat net een interessant artikel te lezen: "8 redenen om een SSL-certificaat te gebruiken".
  Ik dacht dit is ook echt iets voor jou.
  Zie: https://dijkstra.nl/index.php/blog/8-redenen-om-een-ssl-certificaat-te-gebruiken

  Klik op de knoppen hieronder om dit artikel te delen.

  Reacties (0)

  Laat een reactie achter

  Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.